Arkitektur

Collegium Juris er placeret i en bygning fra 1917 og en tilbygning fra 1938. Etageejendommen blev bygget som sygeplejerskeboliger til det tidligere Blegdamshospital. De senere år har bygningen været benyttet som undervisningslokaler samt enkelte arbejdspladser under Panum Instituttet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet.

Inden Collegium Juris kunne byde de første beboere velkommen i efteråret 2012, gennemgik bygningen en totalrenovering. Det var et af Danmarks mest anerkendte og prisvindende arkitektvirksomheder, Lundgaard & Tranberg Arkitekter, der vandt arkitektkonkurrencen.

Totalrenoveringerne tager udgangspunkt i de arkitektoniske kvaliteter ved den oprindelige bygning. Det betyder bl.a., at de eksisterende gangarealer med lysindfald fra gavlvinduer samt opholdsstuer ved terrasse og balkoner er bevaret eller ført tilbage til deres oprindelige form. Genbrug, der er både bæredygtigt, miljørigtigt og økonomisk fornuftigt.

Kollegiets internationale dimension er en central del af kollegiets arkitektur. Kollegiet har bl.a. en række centrale fællesfaciliteter med rig mulighed for at dyrke den kulturelle nysgerrighed og faglige interesse på tværs.

Billederne er fra før og under ombygningen.